Pleo Övertrassering

Den här artikeln förklarar:

Vad är Övertrassering?

Med Pleo Övertrassering tillåts du ett negativt saldo i din Wallet. Din organisations övertrasseringsgräns beräknas automatiskt baserat på flera ekonomiska faktorer.

Fördelarna med Övertrassering

Även om din Wallet är tom så kan du ändå att kunna täcka en rad olika utgifter:

• Köp online och i butik med Pleo-kort

• Fakturor (om du befinner dig i Storbritannien eller Tyskland)

• Prenumerationsavgifter för Pleo

• Utbetalningar till medarbetare för utlägg, milersättning eller traktamente (endast Tyskland och Sverige)

Pleo Övertrassering är räntefritt så länge du betalar tillbaka det utestående saldot på eller före debiteringsdagen. Även om du väljer en återbetalningsplan med ränta kan det här alternativet hjälpa till att hålla i gång din affärsverksamhet under perioder med trögare kassaflöde.

Så aktiverar du Övertrassering

Om organisationen uppfyller kraven kan administratören för ditt Pleo-konto aktivera Övertrassering på Wallet-sidan. Om organisationen inte uppfyller kraven för Övertrassering, kommer alternativet att aktivera Övertrassering inte att vara synligt.

Aktivera Övertrassering:

1. Gå till ”Wallet”

2. Klicka på 'Aktivera Övertrassering'.

3. Ange gräns för Övertrassering (den kan vara lägre än eller lika med beloppet som vi har beräknat).

4. Notera att en aktiveringsavgift kommer att dras från din Wallet.

5. Markera rutan för automatisk återbetalning (om du vill använda Övertrassering utan ränta). Om du inte väljer det alternativet debiteras ränta (se avsnittet om räntor längre ned i artikeln).

6. Klicka på 'Fortsätt'.

7. Du kommer att bli uppmanad att upprätta en autogirobetalning för att täcka övertrasseringsbeloppet vid månadens slut. Om du inte väljer automatisk återbetalning måste du fortfarande fylla på minst 10 % av din övertrasseringgräns varje månad. Om du t.ex. har en övertrasseringgräns på 50 000 euro kommer du att uppmanas att fylla på med minst 5 000 euro i slutet av varje månad. Det säkerställer att upparbetad ränta betalas månatligen. Hela det utestående beloppet måste betalas i slutet av de 12 månaderna (från aktiveringsdagen).

8. Bekräfta genom att klicka på 'Aktivera Övertrassering'.

Bra att veta: Övertrasseringsavtal har en löptid på 12 månader. Du kan förnya avtalet från 30 dagar före utgångsdatumet (om du är berättigad) genom att klicka på Förnya Övertrassering. Om du inte är berättigad till en förnyelse, se till att eventuell utestående övertrasseringsbelopp betalas i sin helhet före utgångsdatumet.

Ladda ner övertrasseringsutdraget

1. Gå till Wallet
  2. Klicka på "Hantera Övertrassering"
  3. Klicka på "Kontoutdrag" för att få en översikt över dina kontoutdrag
  4. Klicka på nedladdningsikonen för att ladda ner ett utdrag

Så ändrar (eller inaktiverar) du konfigurationen av Övertrassering

För att göra ändringar i din Övertrassering:

1. Gå till Wallet
  2. Klicka på Hantera övertrassering
  3. Klicka på Ändra köpgräns för att höja eller sänka din Övertrassering

För att avaktivera Övertrassering, kontakta din Customer Success Manager.

Återbetalningsalternativ

Som nämndes i det ovanstående avsnittet om aktivering finns det två sätt att betala tillbaka övertrasseringsbeloppet:

• Automatisk återbetalning innebär att hela saldot automatiskt debiteras från ditt bankkonto till din Pleo-wallet i slutet av varje månad. Det här alternativet innebär att du inte betalar någon ränta, även om ditt Wallet-saldo har varit negativt under månaden.

• En manuell påfyllning av Wallet före månadens slut kan också vara räntefri så länge pengarna når din Wallet före faktureringsdagen. Faktureringsdagen är den sista vardagen i kalendermånaden.

• Du kan välja att betala tillbaka det negativa saldot över 12 månader. I det här scenariot väntar du med att betala tillbaka det totala saldot till slutet av året (via autogiro), samtidigt som du betalar ränta varje månad. Om du väljer den här metoden måste du fylla på minst 10 % av din övertrasseringgräns varje månad. Ränta tillkommer från 6 % per år (liknande ränta som många kreditkortsleverantörer betalar). Låt oss kika på ett exempel:

• Ditt genomsnittliga saldo under mars har varit -3 000 euro.

• En årlig ränta på 6 % har ackumulerats dagligen för de 31 dagarna i mars.

• Vi beräknar räntan som debiteras i slutet av mars med den här formeln: (6 %/36)*31*3 000 = 15,28 euro

• Du kan se en uppdelning av eventuella räntekostnader genom att gå till din faktureringssida och ladda ner din(a) faktura(or).

Avgifter

• Aktiveringsavgift:

Det tillkommer en aktiveringsavgift på 2 % av den övertrasseringsgräns du väljer. Det beloppet dras från din Pleo-wallet på aktiveringsdagen. Aktiveringsavgiften debiteras årligen och garanterar din övertrasseringsgräns för de följande 12 månaderna, i enlighet med våra allmänna villkor.

• Ränta:

För kunder som inte återbetalar hela saldot i slutet av varje månad debiteras en fast årlig ränta från 6 % över gränsen varje månad. Den fasta årliga räntan kan variera för kunder och kan ligga mellan 6 % och 18 %.

• Förseningsavgifter och straffavgifter:

Förseningsavgifter och straffavgifter kommer att debiteras om ditt konto hamnar i ett "förfallet" tillstånd. Detaljerna om dessa avgifter och straffavgifter finns i våra allmänna villkor (de finns länkade i Pleo, klicka på "Hantera Övertrassering" så hittar du dem). Ditt övertrasseringskonto kan förfalla om:

1. Du har valt bort automatisk återbetalning men inte fyllt på din Wallet med minst 10 % av övertrasseringsgränsen.

Eller

2. Saldot för din Wallet inte räcker till för räntor och avgifter som förfaller.

Eller

3. Det utestående saldot för Övertrassering inte återbetalas vid slutet av 12-månadersperioden (från aktiveringsdagen).

Så får du hjälp

Om du har frågor om priser, aktivering eller liknande kan du vända dig till din customer success manager.

Om din organisation har ekonomiska svårigheter diskuterar vi gärna återbetalningsplaner. Kontakta oss på collections@pleo.io så hittar vi en lösning tillsammans.

Om du behöver teknisk support kan du nå oss så här.