Sub-wallets

Met sub-wallets kun je afzonderlijke wallets aanmaken die alleen voor specifieke doeleinden gebruikt kunnen worden. Je kunt bijvoorbeeld een sub-wallet aanmaken voor adverteren, zodat je zeker weet dat het  budget in de sub-wallet alleen voor adverteren kan worden gebruikt.

Hoe werkt het?

Sub-wallets zijn onderdeel van de primaire Pleo-wallet, maar er zijn specifieke abonnementskaarten of werknemers aan toegewezen die het saldo kunnen gebruiken. Er kan maar aan één wallet een abonnementskaart of een werknemer worden toegewezen, aan de primaire wallet ofwel aan de sub-wallet. Zo wordt ervoor gezorgd dat aankopen op het juiste saldo in mindering worden gebracht.

Als er een werknemer aan een sub-wallet wordt toegevoegd, worden alle persoonlijke kaarten van de werknemer toegewezen aan de sub-wallet.
Als een werknemer zowel een fysieke als een virtuele kaart heeft, worden uitgaven van beide kaarten in mindering gebracht op de sub-wallet. Het is momenteel niet mogelijk om de persoonlijke kaarten van een gebruiker toe te wijzen aan afzonderlijke wallets.

• Als er een aankoop wordt gedaan met een van de toegewezen kaarten, wordt het aankoopbedrag in mindering gebracht op de sub-wallet

• Als er een aankoop wordt gedaan met een van de kaarten die zijn toegewezen aan de sub-wallet, maar het aankoopbedrag hoger is dan het beschikbare saldo in de sub-wallet, wordt de aankoop geweigerd wegens onvoldoende saldo.

Handig om te weten:

• Er is een limiet van vijf sub-wallets per bedrijf

• Het aanmaken van sub-wallets is gratis

Sub-wallets gebruiken

Zo maak je een sub-wallet aan:

1. Log in op je Pleo-account

2. Ga naar de pagina Wallet. Hier zie je een Sub-wallet-banner

3. Klik op de banner en volg de stappen om een sub-wallet aan te maken

Opmerking:

• Beheerders en boekhouders kunnen sub-wallets aanmaken

Saldo overzetten naar een sub-wallet:

1. Klik op de sub-wallet

2. Klik op 'Geld overzetten'

3. Vul het bedrag in dat je wilt overzetten en klik dan op 'Geld verplaatsen'

Opmerking: Op dit moment is het alleen mogelijk om geld over te zetten van de primaire wallet naar een sub-wallet en andersom. Als je saldo van een sub-wallet naar een andere sub-wallet wilt overzetten, moet je het geld eerst overzetten naar de primaire wallet en daarna naar de andere sub-wallet.

Geld toewijzen aan een sub-wallet:

1. Klik op de sub-wallet

2. Klik op 'Een kaart toevoegen

3. Selecteer de kaart die je wilt toevoegen

Een sub-wallet verwijderen:

1. Ga naar je Pleo Wallet

2. Klik op de sub-wallet die je wilt verwijderen

3. Scrol naar de rechterbovenhoek en klik op '...'. Je ziet hier de optie 'Verwijderen' waar je op kunt klikken om de sub-wallet te verwijderen.

Opmerking: Als je een sub-wallet verwijdert, wordt het resterende saldo in de sub-wallet automatisch overgeschreven naar de primaire wallet. De kaarten die zijn gekoppeld aan de sub-wallet worden opnieuw toegewezen aan de primaire wallet.