Gesplitste btw-percentages voor uitgaven

Automatisch belasting opsplitsen

Als je ons Advanced-abonnement hebt, worden je uitgaven automatisch opgesplitst als er verschillende btw-percentages van toepassing zijn (dit geldt niet voor Spanje). Je hoeft de uitgave alleen maar te beoordelen en goed te keuren.

De automatisering werkt alleen:

• Voor nieuwe uitgaven of facturen die zijn toegevoegd
  • Als er een bonnetje is geüpload

De automatische splitsing van het btw-percentage uitschakelen?

1. Ga naar Instellingen
  2. Klik op Boekhouding
  3. Verwijder het vinkje voor Automatisch btw-percentages opsplitsen

Belasting handmatig opsplitsen

Zo splits je handmatig een uitgave:

1. Ga naar Exporteren
  2. Selecteer een uitgave in de lijst
  3. Klik op Uitgave opsplitsen
  4. Voeg de bedragen, de rekeningen, de belastingcodes en projecten toe voor de verschillende regels

Gebruikers kunnen ook handmatig uitgaven opsplitsen in de mobiele Pleo-app door meerdere labels aan één uitgave toe te voegen. Gebruikers kunnen geen verschillende categorieën of belastingcodes toevoegen.