Tillad krav om kørselsgodtgørelse via Pleo

Kørselsgodtgørelse er tilgængelig for kunder, der har et Essential- eller Advanced-abonnement.

Aktivér kørselsgodtgørelse

Bemærk! Før du kan aktivere kørselsgodtgørelse, skal du aktivere Udlæg.

1. Gå til Indstillinger.
  2. Vælg Kørsel.
  3. Vælg en kategori for kørselsgodtgørelse.
  4. Hvis er ikke er tilføjet en standardtakst – tilføj en kørselstakst
    • Hvis der allerede er tilføjet en standardtakst, er denne takst baseret på de skattefrie takster, som er fastsat af myndighederne, og den vil automatisk blive opdateret, når de ændres (medmindre de tilsidesættes af brugerdefinerede takster).

Medarbejdere kan nu indsende deres krav om kørselsgodtgørelse.

Værd at vide!

• Krav om kørselsgodtgørelse kan ikke ændres, når de først er indsendt. Hvis du vil foretage ændringer, skal du markere kravet som Ikke OK og bede medarbejderen om at slette kravet og indsende et nyt.
  • Pleo indberetter ikke krav om kørselsgodtgørelse til de lokale skattemyndigheder. Du kan downloade en oversigt over krav om kørselsgodtgørelse for at beregne beløbene pr. medarbejder.

Kørselsindstillinger

Du kan tilpasse opsætningen af kørsel:

• Tilpassede takster – tilføj brugerdefinerede takster for hele virksomheden, eller tilpas taksterne pr. medarbejder
  • Medarbejders tilsidesættelse  – giver medarbejderne mulighed for at skifte fra virksomhedens standardtakst til en brugerdefineret takst, de selv angiver
  • Tærskler (kun Storbritannien, Østrig og Danmark) – forskellige kørselstakster for regeringens fastsatte tærskler
  • Brændstoftakster (kun Storbritannien)
    • Hvis brændstofsatser er aktiveret, vil medarbejdere blive bedt om at vælge brændstoftype, når de indsender deres kørselskrav.
    • Standardværdierne er skattefrie takster, der er fastsat af myndighederne, men de kan tilsidesættes af tilpassede takster
  • Takster for firmabiler (kun Sverige)
    • Hvis firmabil er aktiveret, vil medarbejderne blive bedt om at vælge køretøjstype, når de indsender deres krav om kørselsgodtgørelse.
    • Standardværdierne er skattefrie takster, der er fastsat af myndighederne, men de kan tilsidesættes af tilpassede takster