Tillåt anspråk på milersättning via Pleo

Milersättning är tillgänglig för kunder med Essential- och Advanced-planer.

Aktivera milersättning

Kommentar: Innan du kan aktivera milersättning måste du aktivera Utlägg.

1. Gå till Inställningar
  2. Välj Milersättning
  3. Välj en kategori för milersättning
  4. Om ingen standardtaxa har lagts till – lägg till en milersättningstaxa
    • Om en standardtaxa redan har lagts till, baseras den på de skattefria nivåer som fastställts av myndigheterna och uppdateras automatiskt när de ändras (såvida de inte åsidosätts av anpassade taxor).

Medarbetare kan nu skicka in sina milersättningsanspråk.

Bra att veta:

• Milersättningsanspråk kan inte ändras efter att de har skickats in – om ändringar behöver göras: markera anspråket som Inte okej och be medarbetaren att ta bort anspråket och skicka in ett nytt.
  • Pleo rapporterar inte milersättningsanspråk till din lokala skattemyndighet – du kan ladda ner en översikt över milersättningsanspråk för att beräkna summorna per medarbetare.

Inställningar för milersättning

Du kan anpassa din milersättningsinställning:

• Egna taxor – lägg till egna taxor för hela företaget eller anpassa taxorna per medarbetare
  • Åsidosätts av medarbetare  – ger medarbetare möjlighet att växla från företagets standard till en anpassad taxa som de själva ställt in
  • Gränser (enbart UK, AT, DK) – olika milersättningstaxor för myndighetsfastställda gränser
  • Bränslepriser (enbart UK)
    • Om bränslepriser har aktiverats blir medarbetarna ombedda att välja bränsletyp när de skickar in sina milersättningsanspråk.
    • Standardvärden är skattefria myndighetstaxor, men kan åsidosättas av anpassade taxor
  • Taxor för tjänstebil (enbart SE)
    • Om tjänstebil har aktiverats blir medarbetarna ombedda att välja fordonstyp när de skickar in sina milersättningsanspråk.
    • Standardvärden är skattefria myndighetstaxor, men kan åsidosättas av anpassade taxor