Kilometervergoedingsclaims toestaan via Pleo

Kilometervergoedingsfunctionaliteit is beschikbaar voor klanten met Essential- en Advanced-abonnementen.

Kilometervergoeding inschakelen

Opmerking: voordat je kilometervergoeding kunt inschakelen, moet je Declaraties inschakelen.

1. Ga naar Instellingen
  2. Selecteer Kilometervergoeding
  3. Selecteer een categorie voor kilometervergoeding
  4. Als er geen standaardtarief is toegevoegd , voeg je een tarief voor de kilometervergoeding toe
    • Als er al een standaardtarief is toegevoegd, is dit tarief gebaseerd op de belastingvrije tarieven die door de overheid zijn ingesteld. Deze worden automatisch bijgewerkt als ze worden gewijzigd, tenzij ze worden overschreven door aangepaste tarieven.

Werknemers kunnen nu hun kilometervergoedingsclaims indienen.

Goed om te weten:

• Kilometervergoedingsclaims kunnen niet meer worden gewijzigd nadat ze zijn ingediend. Als er wijzigingen moeten worden aangebracht, markeer je de claim als Niet oké en vraag je de werknemer om de claim te verwijderen en een nieuwe in te dienen.
  • Pleo rapporteert geen kilometervergoedingsclaims aan je lokale belastingdienst. Je kunt een overzicht van de kilometervergoedingsclaims downloaden om de bedragen per werknemer te berekenen.

Instellingen voor kilometervergoedingen

Je kunt je kilometervergoeding instellen zoals je wilt:

• Aangepaste tarieven: voeg aangepaste tarieven toe voor het hele bedrijf of pas de tarieven per werknemer aan
  • Overschrijven door werknemers : geeft werknemers de mogelijkheid om van het standaardbedrijfstarief over te stappen naar een door henzelf ingesteld tarief
  • Drempels (alleen het VK, Oostenrijk, Denemarken): verschillende tarieven voor kilometervergoeding voor door de overheid vastgestelde drempels
  • Brandstofprijzen (alleen VK)
    • Als brandstoftarieven zijn ingeschakeld, wordt werknemers gevraagd om het type brandstof te selecteren wanneer zij hun kilometervergoeding indienen.
    • Standaardwaarden zijn belastingvrije overheidstarieven, maar kunnen worden overschreven door aangepaste tarieven
  • Bedrijfswagentarieven (alleen Zweden)
    • Als de instelling voor bedrijfswagens is ingeschakeld, wordt werknemers gevraagd om het type voertuig te selecteren wanneer zij hun kilometervergoedingsclaims indienen.
    • Standaardwaarden zijn belastingvrije overheidstarieven, maar kunnen worden overschreven door aangepaste tarieven